Командувачем ВМС став харків'янин

26.04.2016 11:47 Влада
Фото: president.gov.ua Фото: president.gov.ua

Президент України, верховний головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко провів зустріч з в.о. командувача Військово-морських cил Збройних Сил України генерал-лейтенантом Ігорем Воронченком - повідомляє сайт Президента.


- Після консультацій з секретарем Ради національної безпеки і оборони України, Міністром оборони і начальником Генштабу ЗСУ, я прийняв рішення погодити вашу кандидатуру. Ми даємо певний час для того, щоб ви могли проявити свої кращі якості, - сказав Президент.

Глава Держави згадав події дворічної давності, коли Ігор Воронченко проявив мужність і вірність військовій присязі під час незаконної анексії Криму російськими агресорами і робив усе можливе для збереження військової техніки і виведення особового складу своєї частини на материк.

Справка:

Ігор Воронченко народився 22 серпня 1964 року в пос.Бабаі Харківської області. Закінчив Ташкентський танкове училище, служив в групі радянських військ у Німеччині, потім в Білоруському військовому окрузі. До 2003 року служив у Національній гвардії, командував механізованим полком, який увійшов в берегову охорону ВМСУ.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта