Кондитерку, молоко, макарони та консерви виготовлятимуть за новим стандартом
Мінекономрозвитку затвердило низку національних стандартів, гармонізованих з міжнародними, зокрема:
ДСТУ 4803:2013 "Торти и тістечка. Загальні технічні умови" - на заміну ДСТУ 4803:2007;
ДСТУ 7355:2013 "Молоко, молочні продукти та закваски. Метод визначання кількості біфідобактерій" - вперше;
ДСТУ 7344:2013 "Дріжджі пивні. Технічні умови" - вперше;
ДСТУ 7348:2013 "Вироби макаронні. Правила приймання и методи визначання якості" - вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 14849-89);
ДСТУ 7352:2013 "Консерви м'ясні. Паштети. Загальні технічні умови" - вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 12318-91);
ДСТУ 7358:2013 "Вироби кондитерські. Метод визначання сухого знежіреного. Залишки молока в шоколадних виробах з молоком" - вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 10526-63).
Наведені ДСТУ набирають чинності 01.01.2014 року.