Купити тонну дизпалива за одну тонну пшениці можна сьогодні - харківський фермер

03.06.2015 11:03 Влада
фото Романа Шупенка фото Романа Шупенка
Сільськогосподарський потенціал області високий, але працювати треба більше. Про це заявили сьогодні на прес-конференції заступник губернатора Харківщини Марк Беккер і депутат облради, голова ПСП імені Фрунзе Іван Глянь.

Область оптимально справляється з аграрними завданнями, показуючи гарні результати.

За словами Марка Беккера, протягом останніх чотирьох місяців аграрії демонструють прекрасну тенденцію розвитку. Цього року в області зафіксовано найвдаліший урожай за чотири роки.

- Незважаючи на всі складнощі і ті непрості обставини, які ми можемо спостерігати в країні, область оптимально справляється з аграрними завданнями, показуючи гарні результати, - сказав Марк Беккер.

За його словами, для більш успішного розвитку аграрного сектору області необхідні лояльні умови кредитування. Такі умови дозволять підвищити потенціал фермерства і вийти на більш високі показники.

Іван Глянь розповів, що область успішно реалізовує аграрний потенціал, і як самостійний і повноцінний механізм у системі країни відбулася.

- Сьогодні ми можемо купити тонну дизпалива за одну тонну пшениці. Якщо порівнювати з тим, як було раніше, то раніше ми були в більш виграшному становищі. Сьогодні нам доводиться шукати кошти для повноцінної роботи. Хочеться звернути увагу уряду на питання імпорту. Для сільського господарства це вкрай важливе питання, - розповів Іван Глянь.

Також він згадав про недостатній обсяг будівництва на селі. На його думку, це пов'язано з недостатнім фінансуванням сільського господарства. Важливим питанням залишається профільну освіту.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта