Лабораторія ДНК-аналізу запрацює у Харкові

12.09.2014 12:15 Влада
mvs.gov.ua mvs.gov.ua
В п’яти областях України, а саме у Києві, Львові, Миколаєві, Вінниці та Донецьку, є лабораторії ДНК-аналізу. Тепер лабораторія у Донецьку не працює.

Про це в ході засідання постійно комісії обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю повідомив начальник НДЕКЦ Головного управління МВС України в Харківській області Станіслав Перлін.

За його словами, наявність у Харкові, який має потужний науковий потенціал, лабораторії ДНК дозволить документувати та супроводжувати справи з розкриття як побутових злочинів, так і злочинів з використанням стрілецької зброї.

«Лабораторія ДНК-аналізу дозволить забезпечити можливість на сучасному рівні доказати або ж спростувати провину людини. Сьогодні у нас сприятлива ситуація – 75 відсотків готовності лабораторії. Існує міжнародні система стандартизації ISO/IEC 17025. І лабораторія буде сертифікована» , - сказав він.

Начальник ГУ УМВС України у Харківській області Анатолій Дмитрієв зауважив, що фахівці, які працюватимуть у лабораторії, вже проходять спеціальну підготовку. І у разі отримання додаткових коштів, лабораторія ДНК-аналізу через два місяця, тобто наприкінці листопада, має почати роботу.

Члени постійної комісії підтримали доцільність виділення додаткових коштів для лабораторії ДНК-аналізу у Харкові, яка розташована по вул. Ковтуна, 32.

Наразі остаточний обсяг коштів відпрацьовується з Департаментом фінансів обласної Державної адміністрації.

Автор: Администратор сайта