Літак Глави Держави приземлився на військовому аеродромі в Чугуєві

24.06.2016 09:01 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА

Президент України візьме участь в урочистостях, присвячених випуску молодих офіцерів льотного факультету Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, - передае сайт ХОДА.

Військові частини Збройних Сил України поповнять більше 80-ти лейтенантів. 2 офіцери завершили навчання в університеті із золотою медаллю, 4 - отримають дипломи з відзнакою.

«Особливістю цьогорічного випуску є те, що вперше за роки незалежності України університет здійснив підготовку льотчиків за п’ятирічною програмою навчання, - підкреслили в Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України в місті Харкові. - Випускники пройшли практичну підготовку у бойових частинах Повітряних Сил, оволоділи технікою пілотування бойових літаків СУ-25, МІГ-29, вертольотів МІ-24. Суттєві зміни відбулися також у навчальному процесі ХУПС. Зокрема, практична складова підготовки курсантів збільшилася приблизно на чверть. В організації та проведенні польових (аеродромних) занять залучалися в основному офіцери з бойовим досвідом АТО».

Сьогодні на Харківщині очікують візит Петра Порошенка

Після завершення урочистої частини заходу гостей планують ознайомити з військовими літаками та вертольотами різних типів, а також діючими зразками авіаційної техніки Харківського аероклубу ім. Валентини Гризодубової.

Микола Мельник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта