Майже 100 мільйонів гривень отримає Харківщина на підтримку медицини

Promo
05.12.2020 14:53 Влада
фото oblrada.kharkov.ua фото oblrada.kharkov.ua
Постійна комісія з питань бюджету Харківської облради розподілила кошти, що отримає з держбюджету.

98 мільйонів 490 тисяч гривень – такі додаткові кошти з державного бюджету будуть направлені місцевим бюджетам на забезпечення киснем медзакладів  області, де  проходять стаціонарне лікування хворі на COVID-19. Ця субвенція виділяється за рахунок коштів з фонду боротьби з коронавірусом.

Гроші отримають 12 медзакладів  Харківської області, які лікують хворих на коронавірус, серед них лікарні  Харкова, Куп’янська, Первомайського, медзаклади Балаклійського, Богодухівського, Валківського, Вовчанського, Зміївського, Красноградського та Чугуївського районів, а також лікарні Ізюмської та Лозівської об'єднаних територіальних громад.

Про зміни у місцевому бюджеті області на засіданні комісії повідомила її голова, Людмила Немикіна. За її словами, бюджетні кошти треба ефективно використати та своєчасно забезпечити лікування хворих на COVID-19 у Харківській області.

Усього з державного бюджету до обласного передбачено декілька нарахувань. Додатково у цьому році будуть виділені кошти, щоб закупити необхідне лабораторне обладнання та профінансувати заклади, які заготовляють, переробляють та зберігають донорську кров та її компоненти, виділять кошти на матеріали для тестування на антитіла до коронавірусу. На це з державного бюджету буде направлено 8 мільйонів 699 тисяч гривень.

Також на засіданні постійної комісії розглядалося питання щодо перерозподілу субвенції для підтримки окремих медичних закладів Харківської області та  виплати заробітної плати медикам та іншим працівникам тих медичних закладів, які приймають хворих на COVID-19.

Запропонований розподіл субвенції погодили депутати. 

Нагадаємо, вперше новообраний депутатський корпус обласної ради збереться 11 грудня. Саме на цей час Обласна територіальна виборча комісія призначила першу сесію VIII скликання Харківської обласної ради. 

Читайте також На сільську медицину в Харківській області спрямували 7 мільйонів гривень

Перша сесія матиме організаційний характер, депутати оберуть голову ради, його заступників та складуть присягу, оберуть постійні комісії ради та їх голів, обговорять план роботи. До 25 грудня депутати мають зібратися ще раз, де на пленарному засіданні прийматимуть бюджетні питання та зміни до обласних програм.