Механізм отримання матдопомоги для переселенців. Документи, заяви, строки

16.10.2014 14:05 Влада
Для оформлення грошової допомоги від держави переселенцям спочатку потрібно стати на облік.

 Для отримання статусу вимушеного переселенця потрібно звернутися із відповідною заявою до органів соціального захисту населення за місцем перебування. При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

У заяві зазначаються відомості про житлові, соціальні, медичні, освітні та інші потреби переселенця, а також інформація про наявність у членів сім'ї у володінні житлового приміщення, розташованого в інших регіонах, крім Криму та зони АТО.

- У Харківській області 42 управління праці та соціального захисту. І саме в цих управліннях здійснюється первинний облік громадян. Всі дані про тимчасово переміщених осіб, згідно з поданою заявою, вносяться в Єдину реєстраційну базу Міністерства соціальної політики України. Довідка про взяття на облік буде видаватися в день подання заяви безоплатно, за встановленою формою, - зауважила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко.

Тільки після цього переселенець може звернутися в управління соціального захисту населення із заявою про надання йому адресної допомоги для покриття витрат на проживання, а також на оплату житлово-комунальних послуг.

Уповноважений представник сім'ї пише відповідну заяву, пред’являє паспорт та довідки всіх членів сім'ї про внесення до обліку переміщених осіб. До заяви додається копія свідоцтва про шлюб, копії свідоцтв про народження дітей та письмова згода у довільній формі про виплату допомоги уповноваженому представнику сім'ї від інших членів і згода на обробку персональних даних. Повідомлення про призначення допомоги надаватиметься в десятиденний термін.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта