Міжнародна місія вдруге вирушила на місце падіння "Боїнга 777"

01.08.2014 07:38 Влада
31 липня місія ОБСЄ спільно з представниками Австралії та Нідерландів працювала “в обмеженому часі” на місці аварії "Боїнга-777".

Про це сказав віце-прем'єр-міністр України, голова Державної комісії з розслідування причин катастрофи "Боїнга-777" “Малазійських авіаліній” Володимир Гройсман. Він зазначив, що з пункту Ясинувата, де територія контролюється українською стороною, місія добралася до Дебальцевого, яке контролюється бойовиками, і тому була затримка.

Він додав, що бойовики не гарантували безпеки місії, але та прийняла рішення працювати.

“Добирались до цього місця (йдеться про місце, де є уламки літака), працювали там в обмеженому часі і близько 16 години почали рух у зворотному напрямку”.

Голова Наглядової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан зазначив, що місія сподівається на те, що “наша команда зможе туди потрапляти кожного дня, щоб виконувати своє розслідування наступні два або три тижні”.

Він підкреслив, що дуже важливо, щоб був безпечний шлях до місця аварії для місії, яка працює разом з представниками Австралії та Нідерландів. Гройсман, відповідаючи на запитання журналістів, з приводу того, що міністр закордонних справ Австралії говорить про 80 тіл, які можуть знаходитися на місці аварії, сказав: “Є припущення. Точну цифру ми будемо знати тоді, коли дослідимо повністю місце, де знаходяться уламки збитого літака, а також точно ця кількість буде визначена експертами, які ведуть дослідження, в тому числі і ідентифікацію”.

Сьогодні, 1 серпня, іноземні експерти в супроводі місії ОБСЄ знову вирушили на місце падіння малайзійського авіалайнера в Донецькій області. Про це написав у Твіттері спікер спецмісії ОБСЄ Майкл Боцюрків.

"Конвой з 14 автомобілів у супроводі місії ОБСЄ вирушає на місце краху рейсу МН17, використовуючи північний маршрут, перевірений вчора", - повідомив він.

Автор: Администратор сайта