На Балаклійщині мисливці не можуть поділити угіддя (ФОТО)

02.03.2015 12:53 Влада
Фото Т. Василець Фото Т. Василець
Каменем спотикання стали 68 тис. га угідь.

Конфлікт виник між двома організаціями: Балаклійською районною організацією Українського товариства мисливців та рибалок (БРО УТМР) і Балаклійською громадською організацією товариства мисливців і рибалок «Лотос».

Нагадаємо, на пленарному засіданні ХХХІІ сесії обласної ради 18 грудня 2014 року проект рішення про надання в користування мисливських угідь БРО УТМР не отримав необхідної більшості голосів та був відхилений депутатським корпусом обласної ради у зв’язку з наявністю у документах зауважень юридичного характеру та через непорозуміння між мисливськими товариствами та організаціями Балаклійського району.

Дискусії точаться довкола 65 тис. га мисливських угідь. Погодження від землевласників Балаклійщини та необхідні документи підготовлені на 48 тис. га, тоді як представники БРО УТМР наполягають на виділенні їм 65 тис. га. Саме різниця у 17 тис. га угідь, які не можуть між собою поділити балаклійські любителі поганяти за дичиною, й стала каменем спотикання. 

- Якщо від 65 тис. відняти ці 17 тис., вийде 48 тис. га, з них ще віднімуть 14 тис., які рішенням сесії 19 грудня 2013 пішли на відчуження, залишаться 30 тис. га. Для нас вести мисливське господарство на такій малій території - збитково, - говорить голова Балаклійської районної організації УТМР Олександр Пшеничний.

На 17 тис. га претендує і БГО ТМР «Лотос».
- Розглядається три масиви. По «Лотосу» вже рік як погоджено всі площі, за невеликим виключенням у Червоному Жовтні, де ліквідуються підприємство. Пакет документів готовий і погоджений, - каже депутат Харківської обласної ради Валерій Білокудря, якого називають ініціатором створення БГО ТМР «Лотос».

Із юридичної точки зору, у Балаклійського осередку УТМР не все добре із документацією.
Як зазначив, начальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради Валерій Даугуль, порядок закріплення мисливських угідь передбачає узгодження власників і користувачів земельних ділянок, на яких планується розмістити ці угіддя. Зараз у балаклійців немає всіх необхідних дозволів.

Аби владнати цей конфлікт в облраді зібрали спеціальну робочу групу. Сперечалися-сперечалися, однак до єдиної думки так і не прийшли.
- Робоча група не змогла врегулювати конфлікт. Я писатиму доповідну записку на ім’я голови Харківської обласної ради Сергія Чернова. Документи для розгляду на пленарному засіданні обласної ради не підготовлені, - підбила підсумок зустрічі Людмила Давидова.
Тож проект рішення про виділення товариству мисливців і рибалок Балаклійського району 65 тис. га на сесії годі й чекати.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта