На блокпостах Харківської області стоятимуть представники військкоматів з повістками

09.02.2015 09:08 Влада
iz.com.ua iz.com.ua
Останнім часом у ЗМІ з’являється багато інформації про те, що військовозобов’язані намагаються на період мобілізації утекти з країни.

Причиною стала так звана пропозиція президента Володимира Путіна до українських хлопців призовного віку знаходитися на території РФ не 30, а 90 днів. Задля цього було змінено законодавство Росії. Проте палиці, встромлені у колеса мобілізації, в Україні можуть вирішити шляхом зміни правил виїзду військовозобов’язаних за кордон.

27 січня на нараді в Адміністрації Президента начальник мобілізаційного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ полковник Олег Бойко запропонував Уряду розробити відповідні зміни до законодавства. У штабі також визнають, що необхідність внесення змін до правил перетинання кордону викликана тим, що є випадки, коли велика кількість військовозобов’язаних виїжджає за кордон для ухилення від призову.

Та поки кордон відкритий, на Харківщині впроваджують інші методи. Як розповів Дмитро Маліцький, «ухилянтів» ловитимуть на блокпостах, що розташовані на території Харківської області. Нагадаємо, що усього їх 32. Цей метод уже запровадили у Вовчанську. А згодом ловитимуть «ухилянтів» і на інших блокпостах.

– На блокпосту у Вовчанську є представник військкомату з повістками, який відразу при зупиненні людей, що підлягають призову, вручає ці повістки, – каже Дмитро Маліцький.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" № 13 від 31.01.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта