На Данилівці у Харкові хотіли незаконно вирубити 3 га лісу

23.01.2015 07:48 Влада
Чиновники Харківського управління погодили проекти відведення у приватну власність майже 3 га лісу.

Лісовий масив загальною вартістю понад 4,7 млн грн розділили на 28 земельних ділянок та передали у приватну власність для ведення особистого селянського господарства та для індивідуального житлового, гаражного і дачного будівництва.

У той же час, прокурорська перевірка з’ясувала, що ліс знаходиться у постійному користуванні Данилівського дослідного держлісгоспу.

За інформацією держлісгоспу, жодних звернень щодо вилучення зазначених ділянок не надходило, відповідні погодження установою також не надавалися. Таким чином, вказані земельні ділянки передані з державної у приватну власність незаконно.

На момент встановлення порушення лише на 2 з 28 ділянок розпочато будівництво. Отже, прокуратура фактично зупинила вирубку лісу та не допустила незаконну забудову інших ділянок.

Прокуратурою Київського району Харкова розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) стосовно посадовців управління Держземагентства у місті.

Досудове розслідування проводять органи внутрішніх справ. Прокуратура процесуально керує провадженням.

Крім того, прокуратурою району готуються позови до місцевого суду про скасування державних актів та державної реєстрації права власності на вказані земельні ділянки.

Автор: Администратор сайта