На модернізацію ГЕС Україні дадуть двісті мільйонів євро

07.09.2012 13:44 Влада
http://dp.ric.ua http://dp.ric.ua
Україна і Європейський інвестиційний банк уклали попередню угоду на 200 млн. євро на реалізацію проекту "Реабілітація гідроелектростанцій"

Україна і Європейський інвестиційний банк уклали попередню угоду щодо проектів Фінансової угоди між Україною та ЄІБ і Проектної угоди між ПАТ "Укргідроенерго" та ЄІБ з метою отримання позики Банку в розмірі 200 млн. євро на реалізацію проекту "Реабілітація гідроелектростанцій", пише ТСН.

Парафування угод відбулося за підсумками офіційних переговорів, що пройшли з 3 по 7 вересня 2012 року в Люксембурзі.

Загальна очікувана вартість проекту становить 690 млн. євро, в тому числі: за рахунок позики ЄБРР та ЄІБ - 400 млн. євро на паритетних умовах, решта співфінансування - за рахунок ПАТ "Укргідроенерго".

У минулому році відбулося підписання позикових угод з Європейським банком реконструкції та розвитку на 200 млн. євро. Проект реабілітації гідроелектростанцій дозволить забезпечити надійну експлуатацію гідротехнічних споруд "Укргідроенерго", підвищити потужність гідроелектростанцій на 100 МВт з одночасним поліпшенням їх екологічної і технічної безпеки, а також максимально ефективно використати водні ресурси. В результаті реалізації даного проекту очікується поліпшення оперативної стабільності та надійності електрозабезпечення, збільшення регулюючих потужностей Об'єднаної енергосистеми, підвищення ефективності та рівня безпечної експлуатації ГЕС.

Джерело: ТСН
Автор: Администратор сайта