На порушників прав дітей на Харківщині завели 17 кримінальних проваджень

21.11.2013 15:17 Влада
http://www.edinstvennaya.ua/ http://www.edinstvennaya.ua/
За результати прокурорських перевірок у поточному році розпочато 17 кримінальних проваджень, внесено 454 подання, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 439 посадових осіб.

Як зазначила начальник відділу захисту прав та свобод дітей прокуратури Харківської області Алла Правосуд.

 На користь дітей відшкодовано 693 тис. грн. аліментів, стипендій, соціальної допомоги тощо, захищено права 1247 дітей. Судами задоволено 72 позови, заявлених прокурорами в інтересах дітей.

Алла Правосуд також зазначила, що з метою належного виконання Україною взятих на себе міжнародних зобов‘язань у частині забезпечення дітям особливого піклування та допомоги з боку держави, реалізації положень Конституції України, а також з огляду на рівень дитячої злочинності Указом Президента України від 24 травня 2011 року схвалено Концепцію розвитку кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні, термін реалізації якої передбачено до 2016 року.

«Концепцією визначено побудову в Україні повноцінної системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх, спроможної забезпечити законність, обґрунтованість та ефективність кожного рішення щодо дітей, які потрапили у конфлікт із законом, пов‘язаного з їх перевихованням та подальшою соціальною підтримкою.

Зважаючи на зміни, що відбуваються в суспільстві, Генеральна прокуратура України провела системне реформування у сфері охорони дитинства. Побудовано чітку вертикаль прокурорів, уповноважених комплексно здійснювати функції нагляду за додержанням законів як на всіх стадіях кримінального провадження щодо неповнолітніх, так і поза межами кримінального правосуддя», - підкреслила начальник відділу прокуратури області.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта