Напад на АЗС та викрадення бізнесмена. Міліція рапортує про розкриття резонансних злочинів

11.07.2013 11:19 Влада
http://context.crimea.ua/ http://context.crimea.ua/
Два резонансних злочини розкрили харківські правоохоронці.

Про це повідомив заступник начальника Управління карного розшуку ГУМВС України в Харківській області полковник міліції Олег Лобунець.

Зокрема правоохоронці знайшли винуватців розбійного нападу на АЗС на автошляху «Харків-Київ-Довжанський». Спочатку був затриманий "на гарячому" 30-річний росіянин. Було виявлено ще двох учасників цієї злочинної групи - жителів Харкова. Сьогодні зловмисники у СІЗО.

Також, засловами Олега Лобунця, у Балаклеї розкрита організовано-злочинна група, яка планувала розбійний напад, викрадення підприємця та подальше його вбивство. Загалом із 63 розбійних нападів разкрито 54.

Низка особливо важких злочинів, які отримали резонанс, за словами Олега Лобунця, були розкриті протягом 2-3 днів. Це потрійне вбивство в Новій Водолазі та подвійне вбивство у Краснограді. А також убивство на кладовищі в Лозовій: сварка між двома пацієнтами інтернату привела до того, що чоловік убив жінку і навіть намагався підпалити її.

Кількість навмисних убивств у цьому році зменшилася на 20%. Щодо резонансної справи вбивства сім'ї судді Трофимова, то нині слідство не зупиняється, створена спеціальна оперативно-слідча група, яка щоденно працює над розкриттям злочину.

Нагадаємо, у ніч на 2 квітня на харківську АЗС напав екс-спецназівець, громадянин РФ. До приміщення АЗС вдерся озброєний чоловік у камуфляжі. Щоб налякати оператора, він зробив постріл в його бік. Чоловік встиг зробити ще один постріл з травматичної зброї у бік бійця спецпідрозділу «Беркут», однак вже через декілька секунд він опинився у міцних руках працівників міліції.

Нагадаємо також, на початку червня у Балаклії затримали чотирьох чоловіків, які викрали місцевого підприємця. Злочинну групу очолив майор міліції. Цьому допомагали колишній працівник МВС, раніше осуджений та чоловік, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Вони розробили план, згідно якого намагались спочатку дізнатись, де він зберігає гроші і золото, потім — обкрасти, а згодом вбити підприємця.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта