Нацбанк пропонує мешканцям Харківщини рятуватись від інфляції завдяки монетам

14.12.2012 14:35 Влада
http://www.day.kiev.ua http://www.day.kiev.ua

Сьогодні інвестиційні монети України користуються попитом серед мешканців Харківського регіону. І це не дивно, адже переваги інвестиційних монет очевидні: їх вартість не залежить від економічної ситуації та інфляції, вони є високоліквідним продуктом, тому що монету можна купити та продати в будь-який час, а також це просто красивий і змістовний подарунок.

Як свідчить динаміка продажу інвестиційних монет України попит на них постійно зростає.

За статистикою Національного банку України в нашій області наряду з Київською, Одеською, Львівською та Чернігівською  показники реалізації інвестиційних монет найвищі.  

Так станом на 1 грудня 2012 року Управлінням Національного банку України в Харківській області було реалізовано 439 шт. інвестиційних монет «Архістратиг Михаїл», а саме : золотих – 243 шт., срібних – 196 шт.

Довідка. Інвестиційні монети України – це особлива група сучасної монетної продукції, яка призначена для вкладання коштів інвесторами – фізичними та юридичними особами. Монети цієї групи виготовляються із золота або срібла, доведених до найвищих проб відповідно до світових стандартів: для золота – 999,9, для срібла – 999,9. На сьогодні можна придбати інвестиційні монети України «Архістратиг Михаїл» різних номіналів, виготовлені як із золота, так і зі срібла.

Придбання населенням інвестиційних монет України допоможе диверсифікувати валютні ризики при формуванні своїх інвестиційних вкладень. Фактором, що підвищує інвестиційну привабливість цього продукту є те, що інвестиційні монети України не обкладаються податком на додану вартість, на відміну від інвестиційних монет зарубіжних монетних дворів.

Автор: Администратор сайта