Неповнолітні, що постраждали під час теракту у Харкові, були там без відома батьків

24.02.2015 09:38 Влада
Сьогодні, о п'ятій годині ранку помер 18-річний хлопець з пораненням черевної порожнини. Він перебував у критичному стані, лікарі боролися за його життя як могли, але поранення виявилося несумісним із життям.

Про це повідомила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

- У лікарні швидкої допомоги залишився тільки один постраждалий. У 17-й лікарні потерпілі продовжують знаходитися, у всіх стан задовільний. У 25-й лікарні з постраждалими також працюють лікарі, їх стан стабільний, - розповіла Світлана Горбунова-Рубан. - Неповнолітній хлопець перебуває в обласній дитячій лікарні з пораненням в області паху, його лікування проходить в плановому порядку.

За словами заступника мера, зараз проходить засідання міської комісії з прав дітей. Була проведена робота з сім'ями, в яких проживали неповнолітні, що отримали ушкодження під час теракту.

- У нас є інформація про те, що всі сім'ї благополучні, всі діти перебували на місці події самостійно, без дорослих. Батьки були впевнені в тому, що діти пішли гуляти. Тобто, ніякої інформації про те, що вони збираються брати участь у будь-яких заходах, батьки не мали. Вдалося встановити, що троє хлопців були з 11-ї школи. Відповідальність за безпеку дітей несуть батьки, - розповіла Світлана Горбунова-Рубан.

Всі витрати, пов'язані з лікуванням і боротьбою за життя дітей, місто взяло на себе. 

Таким чином, в 17-й лікарні - 5 постраждалих, в 4-й лікарні - 1 постраждалий, в Обласній дитячій лікарні - 1 постраждалий і в 25-й лікарні - вісім людей. Нових звернень за медичною допомогою від постраждалих під час теракту 22 лютого не було. Всі постраждалі в стабільному стані. 

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта