Нова банкнота номіналом 100 гривень. Як вона виглядатиме

13.01.2015 07:34 Влада
Національний банк України з 9 березня вводить в обіг нову банкноту номіналом 100 грн.

Як повідомили в Управлінні НБУ в Харківській області, розмір нової банкноти жовто-оливкового кольору - 75х142 мм.

У центрі розміщено портрет Тараса Шевченка та уривок з його твору. Праворуч від портрета Кобзаря, на тлі пейзажу, помістили оптично-змінне зображення палітри живописця (при зміні кута нахилу банкноти палітра буде змінювати колір від золотистого до зеленого). Слабозрячі люди зможуть розпізнати нову банкноту за сірим квадратом, розміщеним у її лівому куті.

На зворотному боці нової 100-гривневої купюри зображено будівлю Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, колір якого переходить від темно-оливкового до природного, темно-червоного. Серійний номер банкноти надруковано двічі: горизонтальний - фарбою червоного кольору в нижній частині банкноти, під зображенням будівлі університету, і вертикальний - виконаний шрифтом зі змінною висотою знаків чорного кольору вздовж правого краю банкноти.

Надруковані банкноти на спеціальному тонованому папері зі світло-оливковим відтінком, який містить багатобарвний локальний водяний знак, світлий елемент водяного знака, а також захисні стрічки і волокна.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта