Нова поліція. Харків'яни б'ють рекорди з подавання анкет

13.05.2015 06:37 Влада
nr2.com.ua nr2.com.ua
Набір в нову поліцію, який стартував 30 квітня, в Харкові йде повним ходом.

На сьогоднішній день кандидатів бути поліцейськими в нашому місті вже більше 2500.

В облУВС прогнозують: у нас буде найбільший конкурс в Україні, адже ажіотаж вже великий.

У ДК Міліції, де приймають анкети, вранці понеділка можна було застати великі черги бажаючих присвятити себе новій поліції. За першу годину роботи, з 9:00 до 10:00, комісія з прийому анкет обслужила близько 200 осіб.

Але навіть незважаючи на великий потік людей, товкучки тут немає: людина заповнює бланк за 10 хвилин, ще три-п'ять хвилин йде на те, щоб з'ясувати питання, що цікавлять у консультантів.

Ті зізнаються: людей в першу чергу цікавлять фінансові питання, і поки що перспектива отримувати зарплату в 6-10 тисяч гривень не збентежила нікого. Радує кандидатів і стипендія: під час навчання вона становитиме близько 2000 гривень.

"Найчастіше люди запитують про зарплату і задають різні організаційні питання, - розповідає член комісії з прийому анкет Яна Остапенко. - Приходять представники абсолютно різних професій: підприємці, вчителі, прибиральники, менеджери, діючі співробітники міліції. В основному, звичайно, харків'яни, але також зверталися люди з Сумської, Запорізької, а також Донецької та Луганської областей".

Статистичних розрізів координатори поки не робили, але, за нашими підрахунками, серед тих людей, які приходили в ДК Міліції вчора, щонайменше 80% - люди до 30 років, серед яких чимало жінок.

Серед потенційних співробітників нової поліції чимало діючих і колишніх міліціонерів. Для багатьох з них дорога в нову структуру закрита, адже вікові рамки для поліцейських майбутнього - 19-35 років. Правоохоронці не приховують: найбільше в новій системі їх приваблює зарплата. Мовляв, за ті гроші, які платять в міліції зараз, жити вкрай складно.

"Уявіть собі зарплату в 2000-2500 гривень, на яку тобі мало того що доводиться годувати родину, а й заправляти бензином спецтранспорт. Зрозуміло, за таких умов у чинної правоохоронної системи немає майбутнього", - поділився з нами дільничний міліціонер одного з районів області Сергій.

Його колега, 27-річний Микола Кузуб, перед тим, як заповнити анкету, звільнився з лав міліції за власним бажанням. Екс-помічник слідчого Краснокутського райвідділу пропрацював в органах майже сім з половиною років. "Однозначно, нова поліція потрібна, але хочеться, щоб зміни відбулися не тільки в правоохоронних органах, а й у владі в цілому. Тоді ми і отримаємо результат", - каже Микола.

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта