Відразу кілька нових дитячих майданчиків відкрили на Харківщині

03.07.2012 14:14 Влада
Сьогодні у двох мікрорайонах Богодухівського району у рамках міні-проекту “Щасливе дитинство” для малечі відкрили нові гральні майданчики

Так, гойдалки і каруселі, грибочки і гірки з'явилися у мікрорайонах “Мусійки” та “Щоглівка”. Дітям поставили пісочниці, а батькам — лавки та столики, щоб легше було дивитися за малечею. По краю майданчика жінки посадили квіти, а паркан розмалювали квітами, грибочками, сонечками та божими корівками.

Місцеві жителі зізнаються, що раніше у них нічого подібного не було, і з дітьми доводилося гуляти по дворах. Тому громада звернулася зі своїм проектом до Богодухівської міської ради, яка з 10 квітня по 20 травня проводила конкурс міні-проектів з облаштування дитячих майданчиків у мікрорайонах.

1 червня були підведені перші підсумки. 7 проектів територіальних громад Богодухова визнали переможцями. Вони й будуть втілені у життя.

Ініціатором проект “Щасливе дитинство” стала Харківська обласна рада. На його реалізацію з бюджету було виділено 1 млн 200 тисяч грн.

- На конкурс надійшло 348 проектів від територіальних громад зі всієї області. На жаль, не всі стали переможцями. Проте 51 проект буде втілений у життя. Це буде чи то дитячий майданчик, чи встановлення контейнерів для збору побутових залишків, чи ремонт дитячих садків чи шкіл. Я сподіваюся, що наступного року і сума фінансування, і кількість учасників та переможців буде збільшена у кілька разів, - говорить голова постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради Людмила Немикіна. 

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта