Нові сміттєполігони побудують під Харковом. Проекти вже готові

04.03.2015 09:29 Влада
На Харківщині з'явиться кілька нових полігонів з унікальною технологією утилізації відходів.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

За його словами, зараз у Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА розробляють проектну документацію для будівництва Комплексів з управління комунальними відходами в Лозовій та Ізюмі. Особливістю цих комплексів стане переробка відходів за допомогою методу біоремедиації (тобто за допомогою живих організмів – грибів, бактерій, рослин). Документація на ці два комплекси буде готова вже в кінці березня, а у червні планується закінчити проектування такого самого об’єкта в Первомайському. Комплекси розраховані на переробку ТБО з тих районів, в яких вони будуть розташовані.

«У таких невеликих районах, як, наприклад, Зачепилівський або Сахновщинський, щоб вирішити проблему утилізації відходів, полігони будуть розраховані на кілька районів», - сказав Євгеній Шахненко.

Нагадаємо, що зараз триває будівництво Комплексу з управління комунальними відходами в Богодухові, а також розроблена проектно-кошторисна документація та проведена експертиза проекту будівництва Комплексу з управління комунальними відходами в Люботині.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта