Нового мера знайшов С.Чернов (ФОТО)

25.01.2013 14:08 Влада
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова
Найкращих знавців місцевого самоврядування сьогодні нагородили у Будинку Рад.

Підійшов до завершення обласний конкурс для дітей і молоді “Місцеве самоврядування — це ми!”. Найкращих школярів та студентів особисто нагородив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

- Приємно відзначити, що наша ініціатива знайшла підтримку як серед школярів, так і серед студентів, - сказав Сергій Чернов. - Загалом до оргкомітету конкурсу надійшло 292 заявки. Усього в конкурсі взяли участь 218 школярів та понад 150 студентів із 23 вузів Харківщини.

Учасникам було запропоновано написати роботи у одній із номінацій: «Кращий індивідуальний письмовий твір на тему «Що таке місцеве самоврядування?», «Кращий індивідуальний графічний твір «Моя громада», «Краща індивідуальна письмова робота на тему «Яке місцеве самоврядування нам потрібно?» і «Краща колективна письмова робота на тему: «Ми знаємо, як це зробити!». Також можна було взяти участь у олімпіада з питань теорії та практики організації місцевої влади і брейн-рингу на знання українського та європейського законодавства у сфері місцевого самоврядування. Серед переможців конкурсу — передусім старшокласники і студенти випускних курсів. Проте до компанії нагороджених потрапив і учень п'ятого класу Харківського ліцею №107 десятирічний Микита Азізян.

- Давай я тоді руку потисну, - сказав хлопчику Сергій Чернов. - Я знаю, що ти у майбутньому станеш мером.

Привітати талановиту молодь Харківщини разом із головною Харківської обласної ради прийшли також перший заступник Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Олена Тертишна, головний редактор газети «Місцеве самоврядування» Віра Козіна і головний редактор газети «Слобідський край» Лариса Гнатченко. Студентам-переможцям, окрім подарунків, журі також запропонувало пройти стажування у Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню, а також працювати позаштатними авторами у газеті «Місцеве самоврядування».

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта