Паспорти потреб складуть у Харкові для демобілізованих

01.04.2015 09:00 Влада
Свої бази даних демобілізованих складуть медики та працівники відділів соцзахисту.

В єдиний медичний реєстр вноситимуть дані про стан здоров’я військових. Уся інформація щодо прибулих надходить з комісаріатів двічі на тиждень. Але для створення повноцінних карт бійцям необхідно буде пройти поглиблений медогляд.

А в Департаменті соціального захисту створюють мультидисциплінарні команди. Ознайомившись із основними проблемами як самих військових, так і їхніх сімей, соцпрацівники складуть «паспорт потреб».

– Соцпрацівники дізнаватимуться в демобілізованих, які послуги ті хотіли б отримати. Наприклад, допомога в оформленні якоїсь пільги, житлової субсидії, оформленні путівки на санітарно-курортне лікування, реабілітації, – пояснила директор Департаменту соціального захисту Харківської облдержадміністрації Тетяна Бабенко.

Крім того, демобілізованим у військкоматах мають вручати пам’ятки з контактами соцслужб і медиків, до яких можна звертатися з усіма питаннями. Також на базі Харківського обласного центру сім’ї та молоді створено інформаційно-консультаційний центр, де працюють психологи й надається соціальна допомога та підтримка як військовим, так і членам їхніх сімей.

У Департаменті охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації створено спеціальну «гарячу лінію» для демобілізованих. Звернутися за консультацією з медичної допомоги можна за номером (057) 705-10-85.

Юлія Шматченко, матеріал з газети "Слобідський край" №37 від 28.03.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта