Перевибори прогнозують у 2017 році на Харківщині

25.05.2015 13:05 Влада
http://rian.com.ua/ http://rian.com.ua/
Місцеві вибори 2015 року припадають на час реформи місцевого самоврядування. Восени Рада має розглянути правки до Конституції в частині децентралізації, крім того наразі активно просувається тема об'єднання територіальних громад.

На думку голови Харківської облради Сергія Чернова, реформа має бути проведена до виборів. У протилежному випадку децентралізація затягнеться на багато років, а через рік доведеться проводити позачергові вибори.

- Враховуючи, що вибори до місцевих рад заплановані на 25 жовтня, до цього моменту необхідно повністю сформувати нормативну базу. Люди повинні розуміти, які повноваження вони надають своїм обранцям, а ті, у свою чергу, мають знати, які зобов’язання беруть на себе, - наголосив Сергій Чернов.

Трохи інакший погляд на вибори і реформу має Комітет виборців України. Мовляв, децентралізація - питання важливе, але з виборами також не можна затягувати. Адже чекаючи об'єднання громад, нинішня ситуація на місцях буде законсервованою на роки.

- Якщо говорити логікою реформ, нас чекають вибори 25 жовтня. У 2016, 2017, 2018 роки в Україні будуть вибори в об'єднаних територіальних громадах, які не встигнуть об'єднатися до 25 жовтня 2015 року. Крім того, скоріше за все у нас будуть ще позачергові місцеві вибори по всій Україні наприкінці 2017-го - початку 2018 року, коли набируть чинності норми нової Конституції, - сказав  гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта