Підозрюваних у теракті у Харкові затримали, коли вони готували наступний напад

26.02.2015 13:20 Влада
Підозрювані затримані в ході спецоперації, проведеної 26 лютого.

Співробітники СБУ та МВС затримали злочинців, причетних до загибелі чотирьох громадян в резульат теракту в Харкові 22 лютого.

Цю інформацію повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

За даними Турчинова, в ході спецоперації, проведеної в Харкові в четвер, було затримано ще п'ять учасників терористичного угрупування. Серед затриманих є "як організатор злочину, так і безпосередні виконавці теракту".

"У них вилучили зброю та боєприпаси, в тому числі пластид, детонатори до вибухівки і гранати", - сказав секретар РНБО.

Крім того, ще двоє злочинців, пов'язаних з цим угрупованням, був затримані співробітниками МВС у Маріуполі, де, за словами Турчинова, "ними готувався теракт". Під час затримання вилучено 10 кілограмів тротилу.

В РНБО України нагадали, що "за інформацією СБУ деякі з терористів проходили підготовку на території РФ і координували свої дії безпосередньо з російсько-терористичним угрупуванням "ДНР".

Як повідомлялося, на мирному мітингу в Харкові вдень у неділю, 22 лютого, прогримів вибух. На місці загинули дві людини, ще 11 отримали поранення. Наступного дня після теракту в лікарні помер 15-річний підліток, у якого була відкрита черепно-мозкова травма і який перебував у комі. Ще через день помер 18-річний студент, який також отримав серйозні травми під час вибуху.

Джерело: сайт РНБОУ
Автор: Администратор сайта