Понад 100 депутатів у Харківській області притягнуто до відповідальності

30.07.2021 17:23 Влада
Фото: golos.com.ua Фото: golos.com.ua
Протягом 2021 року у Харківській області притягнуто судом до відповідальності за адміністративні, корупційні правопорушення 107 депутатів сільських, селищних, міських та районних рад. Про це 30 липня повідомив прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.

Протягом 2021 року у Харківській області спостерігається зниження рівня злочинності на 16%. Розкрито кожне друге кримінальне правопорушення. Скоротилося скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, насамперед умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, грабежів, розбійних нападів. Про це 30 липня на робочій зустрічі голів районних рад, сільських, селищних, міських голів територіальних громад області з керівництвом області й правоохоронних та контролюючих органів регіону повідомив прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.

– Мають місце певні проблемні питання, на вирішення яких будуть спрямовані зусилля органів обласної прокуратури. Мушу акцентувати, що деякі з цих питань безпосередньо стосуються діяльності місцевої влади. Органи місцевого самоврядування законом наділені широким спектром повноважень в усіх сферах життя на відповідній території. На жаль, не всі правильно розуміють свої обов’язки та інколи використовують ці повноваження всупереч вимогам закону. Значну кількість  рішень сесій місцевих рад скасовано судом за позовом прокурорів через невідповідність їх вимогам законодавства. Протягом поточного року в нашій області притягнуто судом до відповідальності за адміністративні,корупційні правопорушення 107 депутатів сільських, селищних, міських та районних рад, а також 30 посадових осіб органів місцевого самоврядування. До кримінальної відповідальності притягнуто 17 службових осіб органів місцевого самоврядування. Стосовно однієї особи вже винесено обвинувальний вирок, – розповів Олександр Фільчаков.