Понад 250 сіл у Харківській області планують підключити до Інтернету

26.04.2021 17:45 Влада
Фото: delo.ua Фото: delo.ua
26 квітня в ХОДА повідомили, що 31 громада Харківщини подала заявку для проведення оптичного Інтернету у 269 сіл області.

На Харківщині почали перевіряти наявність оптичного Інтернету в громадах області. Як повідомив 26 квітня  під час робочої наради тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту цифрової трансформації регіону ХОДА Артем Ткаченко, наразі триває тестовий збір заявок від громад з переліком сіл, які органи місцевого самоврядування планують підключити до оптичного Інтернету. Вже 31 громада подала таку заявку, загальна кількість сіл – 269. На території цих сіл розташовано 747 соцзакладів.

Читайте також: У Зміївській громаді почали ремонтувати ще один міст

Міністерство цифрової трансформації України за 2021 рік планує підключити до оптичного Інтернету понад 6 тисяч навчальних, медичних, культурних закладів та інші соціальні об'єкти, надати понад мільйону українців технічну можливість підключитися до високошвидкісного Інтернету. Планується покрити щонайменше 3 тисячі сіл оптичними мережами. На підключення сільських територій до Інтернету спрямують 500 мільйонів гривень субвенції.

За інформацією ХОДА, на Харківщині для ефективного розподілу коштів субвенції перевірять реальну наявність чи відсутність оптоволоконних ліній зв'язку на території 145 сіл у 26 громадах області.

Автор: Андрій Соха