Понад 500 повісток під розпис вручили у Харкові за кілька днів - штаб

09.02.2015 08:23 Влада
На сьогоднішній день в Харкові вручено під розпис 1680 повісток, хоча позавчора цей показник складав всього 500. Всього в Харкові необхідно призвати 1550 чоловік.

Про це повідомили на нараді за участю міської влади, районних комісарів, керівників комунальних підприємств, начальників райвідділів міліції та голів райадміністрацій міста Харкова.

За словами заступника військового комісара Харківської області Олександра Біди, в систему оповіщення входять, зокрема, штаби оповіщення на великих підприємствах, де працює понад 100 військовозобов'язаних.

«З понеділка система оповіщення буде працювати в повному обсязі, тому розраховуємо, що процес мобілізації активізується. Наше завдання - виписати до понеділка максимальну кількість повісток для цих підприємств і через штаби почнемо їх вручати», - зазначив Олександр Біда.

Він підкреслив, що багато військовозобов'язаних не відчиняють дверей, коли їм приносять повістки додому, тому тепер повістки вручаються безпосередньо на місці роботи. За словами заступника обласного воєнкома, 90 % штабів вже розгорнуто, але на деяких підприємствах керівництво відмовляється це робити. По кожному підприємству, де не були створені штаби оповіщення, матеріали будуть передані до прокуратури.

Крім того, з 20 одиниць техніки, яку необхідно мобілізувати, на сьогодні передано 7 одиниць. Матеріали на підприємства, які відмовляються виділяти техніку на потреби військових, також передаються в прокуратуру і СБУ.

Заступник Харківського міського голови Ігор Терехов закликав усіх відповідальних активізувати роботу з мобілізації військовозобов'язаних на виконання Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 14 січня 2015 року.

Автор: Администратор сайта