Посилення безпеки на кордоні з Харківщиною. Українці запустили спецлітак (ФОТО)

07.02.2014 08:45 Влада
Фото Східного регіонального управління Харківського прикордонного загону Фото Східного регіонального управління Харківського прикордонного загону
З початком проведення зимових Олімпійських ігор у Сочі на харківському кордоні посилено заходи безпеки.

Ділянку Східного регіонального управління з 7 лютого постійно буде моніторити легкомоторний літак «Даймонд» Харківської окремої авіаційної ескадрилії. Щоденно крилатий прикордонник буде облітати східний кордон Держави протяжністю 1934,5 км від Сумської області до Маріуполя.

Його основна мета оперативно виявити факти порушення кордону та негайне інформувати про це наземні прикордонні підрозділи.

Екіпаж літака працює у постійній взаємодії з прикордонними нарядами та мобільними підрозділами. При виявлені порушника кордону інформація з літака передається до найближчих підрозділів охорони кордону та відбувається негайне реагування на обстановку.

Встановлене на ньому обладнання з висоти пташиного польоту дозволяє пілотам розглянути номера рухомого автомобіля і навіть відшукати людину, яка заховалася в землянці. Камера може працювати в режимі нічного бачення і в так званому режимі"споттер", а також записувати все на цифровий носій.

Літак оснащений автопілотом з підключеною системою GPS. Машина може літати і вдень, і вночі практично при будь-яких погодних умовах. В кабіні можуть розміститися два пілоти і два пасажири.

Час польоту - до шести годин, тобто можна встигнути облетіти весь кордон, закріплений за Східним регіональним управлінням Державної прикордонної служби України.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта