Програма територіальної оборони Харківщини все одно б залишилася без фінансування. Сергій Чернов

26.09.2014 07:08 Влада
http://www.sq.com.ua http://www.sq.com.ua
Голова Харківської облради Сергій Чернов прокоментував вчорашню заяву губернатора щодо відмови голосувати за програму територіальної оборони.

Програма територіальної оборони була внесена на розгляд обласної ради з порушеннями чинного регламенту за добу до пленарного засідання. Депутатам було запропоновано прийняти тільки Програму. В рішення про зміни до обласного бюджету, облдержадміністрація не спромоглася внести фінансування Програми ані в повному розмірі, ні частково, - йдеться у зверненні Сергія Чернова, оприлюдненому на сайті облради.

Отже, твердження, що «облрада саботувала забезпечення фінансами військових підрозділів», взагалі не має підстав.

Тобто, навіть якби ця програма була прийнята, вона залишалася б тільки на папері, не більше ніж декларацією намірів. А військові підрозділи не отримали б ні копійки. Мета тут може бути одна – продемонструвати громадській думці фікцію якихось дій, а не результат.

При цьому Харківська обласна рада підтримала всі програми і заходи, спрямовані на підвищення обороноздатності і підтримку силових структур, де було забезпечено реальне фінансування. У тому числі 2,4 млн.грн Харківському обласному військкомату, 2 млн. 524 тис.грн. Головному управлінню МВС в Харківській області, 500 тис.грн. Харківському національному університету внутрішніх справ, 500 тис.грн. управлінню МНС.

Депутати обласної ради усвідомлюють необхідність допомоги збройним силам України та підрозділам територіальної оборони, надаючи сприяння і направляючи матеріальні засоби армії, беручи участь в організації гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям і постраждалим в Луганській і Донецькій областях, вважаючи зайвим широко це афішувати. Така робота проводиться і буде проводитися безпосередньо депутатами як обласної, так і рад усіх рівнів, в тому числі, і з відновлення інфраструктури постраждалих територій.

Що стосується звернення керівництва облдержадміністрації до Президента України з пропозицією розпустити Харківську обласну раду, нагадаю, що відповідно до статті 106 Конституції у Президента немає повноважень дострокового припинення повноважень обласної ради. У статті 78 Закону України «Про місцеве самоврядування» чітко визначено умови, за яких можуть бути достроково припинені повноваження обласної ради.

Нагадаємо, губернатор Ігор Балута назвав дії депутатського корпусу саботажем і обіцяв звернутися до СБУ і прокуратури, а також до Президента України з проханням ініціювати розпуск облради.

Автор: Администратор сайта