Рейди в аптеках проводитиме управління охорони здоров’я ХОДА

17.08.2012 14:57 Влада
За правильним установленням цін в аптеках стежитимуть фахівці Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації.

Одну таку перевірку вони вже провели і, за словами вце-губернатора Харківської області Ігоря Шурми, жодних відхилень від граничного рівня цін на препарати від гіпертонії, встановленого наказом Міністерства охорони здоров’я України, не виявили.

«В аптеках Харкова та районів області не було зафіксовано порушень у формуванні цін на ці ліки. Крім того, згодом перевірку провели представники Міністерства охорони здоров’я. За їхніми висновками, є невеликі недоліки в організаційних моментах, але претензій до цінової політики немає», – запевнив віце-губернатор.

Також він сказав, що реалізатори ліків від зниження цін не постраждають. Аптекам планують частково повертати кошти. Для цього запровадять так звані референтні (порівняльні) ціни.

«Ми порівняємо ціну на ліки у державах, що оточують нас: наприклад, в Угорщині, Румунії, Болгарії чи Литві, визначимо середній рівень. Цю референтну ціну буде запроваджено в Україні», – сказав Ігор Шурма.

За його словами, якщо між цінами, передбаченими постановою Кабміну, і цією референтною ціною буде різниця, ліки продаватимуть за референтною ціною, а різницю, яка нібито є збитком для аптек, компенсуватиме держава. Рівень компенсації буде визначено відповідно до економічної спроможності держави.

Юлія ГОРОБЕЦЬ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта