СБУ встановила осіб, які підірвали паб "Стіна". Їм інкримінують серію терактів

14.11.2014 07:05 Влада
http://kh.vgorode.ua/ http://kh.vgorode.ua/
За даними слідства, під час вибуху в харківському рок-пабі «Стіна» 9 листопада була використана «пластикова бомба магнітного дії».

 Таку ж співробітники СБУ вилучили при затриманні озброєних чоловіків на вулиці Ньютона 23 жовтня.

Про це розповів начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар під час відвідин постраждалих від вибуху в лікарні.

«Ми змогли вийти, перше - на спосіб, яким був здійснений цей терористичний акт. Ми тепер точно знаємо, що таку пластикову бомбу магнітної дії, яку вилучили на Ньютона, коли постраждав наш співробітник, де вона мала бути приведена на виборах, ми знаємо об'єкти. Точно така ж була занесена і в цей бар», - сказав начальник облуправління СБУ.
«Ми знаємо, що ці міни застосовувалися ще в радянський час, і вони знаходяться на території Російської Федерації, ми знаємо осіб, які їх доставляли і брали участь в попередніх терористичних актах. Тому я точно впевнений, що ми знаємо, кого ми шукаємо, ми знаємо, хто їх доставляв, хто їх надихає на цей злочин. І, можливо, результати того, що відбувається в мирному місті Харкові, не влаштовують тих, хто це намагається робити», - додав Пивовар.

«Нами розкрито 13 диверсійних актів. Всі, хто був заарештований, або йдуть слідчі дії, або вони проходять вже стадію судового розгляду, в даній ситуації... так як об'єктом терористичного акту були люди, значить, не припиняється встановлення тих, хто хоче, щоб Харків був також сколихнутий, втягнутий у проблеми, які існують у Донецькій і Луганській областях... », - вважає начальник управління СБУ.

Олександр Пивовар запевняє, що для розкриття цього злочину правоохоронні органи працюють цілодобово. Він також не сумнівається, що слідство вийде не тільки на його виконавців, а й на замовників.

«Для розкриття цього злочину в Харківській області створена міжвідомча комісія, туди увійшли кращі представники і сищики органів міліції, Служби безпеки України, прокуратури. Ми розробили дуже чіткий план взаємодії і діємо сьогодні єдиною командою », - розповів у свою чергу начальник Головного управління МВС в Харківській області Анатолій Дмитрієв.

П'ятеро з тринадцяти постраждалих під час вибуху в закладі поки залишаються в лікарні. Стан двох з них медики оцінюють як стабільно важкий.

Джерело: Медіапорт
Автор: Администратор сайта