Система "Електронного уряду" запрацює на Харківщині вже у жовтні

05.09.2015 12:00 Влада
Фото: 3rm.info Фото: 3rm.info
За місяць в Харківській області у тестовому режимі запрацює система «Електронного уряду».

Харківська область стала пілотним регіоном, де буде впроваджуватися система «Електронного уряду». Це спільний проект облдержадміністрації, Кабміну, Міжнародного агентства регіонального розвитку «GloBee» і компанії-розробника програмного забезпечення «Portis Consulting». Як пояснила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична,  унікальність проекту полягає в тому, що компанія-розробник взяла на себе повне фінансування проекту, що дуже важливо в умовах обмежених бюджетних можливостей.

Так, була розроблена електронну платформу, на якій можна створити будь-яку програму обліку. Вже створені програми за чотирьма напрямками. Одна з найбільш важливих - впровадження електронного документообігу, в тому числі організація обліку тимчасово переміщених осіб.

- Ми створюємо єдину базу, зареєструвавшись у якій, переміщені особи зможуть, наприклад, миттєво отримати всю інформацію про найближчі лікарні, садочки, соціальні установи, громадські організації, які займаються допомогою переселенцям. Ці організації, у свою чергу, також зможуть отримати доступ до бази даних людей, на яких спрямована їх діяльність, - роз'яснила Юлія Світлична.

У тестовому режимі сервіс почнуть використовувати вже в жовтні. Повністю же перейти на електронний документообіг в облдержадміністрації розраховують з 2016 року. До слова, серед інших напрямків «Електронного уряду» - електронна реєстрація громадян та державного майна.

За словами директора представництва компанії «Portis Consulting» в Україні Шона Кілті, система «Електронного уряду» стане доступною для користувачів вже за тиждень. Але на її впровадження знадобиться час. Після тестування системи в Харківській області її впроваджуватимуть по всій Україні.

Кіра Малєжик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта