Терористів із сектантів робив мешканець Харківщини за допомогою марихуани

06.02.2015 12:47 Влада
www.ampravda.ru www.ampravda.ru
Служба безпеки України в Харківській області припинила діяльність екстремістської організації, побудованої за сектантським принципом.

Про це повідомив начальник прес-центру облуправління СБУ Владислав Абдула у своєму Facebook.

Співробітники СБУ встановили, що 38-річний житель одного з районів Харківщини організував у своєму будинку осередок екстремістської секти. Йому вдалося заманити в організацію 14 осіб, переважно жінок, яким зловмисник пропонував траволікування та психологічну допомогу.

Під виглядом проведення "обрядів зцілення" він змушував своїх послідовників вживати наркотичні та психотропні речовини.

Крім того, керівник секти наказав одному з адептів розшукати в Інтернеті і роздрукувати для подальшого вивчення книгу російських авторів "Азбука домашнього терориста". У цьому "посібнику" містяться інструкції з виготовлення саморобних вибухових пристроїв, запалювальних сумішей і отруйних речовин.

Під час обшуку у лідера секти виявлено та вилучено близько 2 кг марихуани, роздруковане видання з рекомендаціями з виготовлення потенційних засобів вчинення терору, довідкові матеріали з тактико-технічними характеристиками диверсійних мін.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта