У школах на виїздах з Харкова встановлюють відеокамери

27.02.2015 10:03 Влада
moysignal.ru moysignal.ru
Найближчим часом більше чотирьох тисяч камер відеоспостереження встановлять у різних районах Харкова.

Про це розповів заступник директора Департаменту телекомунікацій та зв'язку Роман Сальников.

До кінця року камери будуть встановлені в школах і дитячих садках. Це частина програми створення в Харкові системи "безпечне місто".

"У Харкові камери відеоспостереження вже встановлені на перехрестях. Також близько 60 камер працюють в знаменних місцях міста. Ведеться відеоспостереження за виїздом з міста. Ці камери забезпечують безпеку. Відео можна дивитися онлайн", - говорить Сальников.

Мер Харкова Геннадій Кернес також налаштований на подальший розвиток цього напрямку.

"Система "Безпечне місто" давно обговорюється в Харкові. Але тут повинні бути великі інвестиції, тому що цю систему потрібно робити з відеоспостереженням, удосконаленням світлофорних об'єктів. Це дуже великі кошти, яких поки у нас немає", - говорить Кернес.

Програмою Департаменту транспорту Харківської міської ради малася на увазі заміна всіх світлофорів і контролерів. Наступний етап - забезпечення відеоспостереження на перехрестях і підключення світлофорних об'єктів до єдиного центру. Йшлося про мільйони гривень.

"Зараз можна все зробити легше, дешевше і практичніше. Мова йде про встановлення камер спостереження на кожному перехресті, а також підключенні цих камер до контролерів та мережі. Ми сподіваємося, що нам вдасться продовжити роботу над цією системою в 2015 році", - говорить Сальников.

Джерело: СтройОбзор
Автор: Администратор сайта