У табір "Ромашка", де живуть переселенці, не пустили чиновників. Подробиці

22.12.2014 13:38 Влада
http://www.mediaport.ua http://www.mediaport.ua
Комісія мала оцінити умови, в яких живуть переселенці на території табору.

Про це розповів т. в. п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

- Минулого тижня наша комісія у складі представників департаментів охорони здоров'я і соціального захисту намагалася вийти на "Ромашку". Я офіційно заявляю - їх не пустили, сказавши, що це приватна територія, - розповів Вадим Глушко.

Комісія мала оцінити умови проживання переселенців на території табору, зокрема температурний режим у приміщенні.

- В останній раз ми зустрічалися з господарем цього закладу на початку опалювального сезону. Він показав нам твердопаливний котел і пообіцяв забезпечити теплом всі 26 родин, які живуть у таборі, - сказав начальник регіонального штабу з  надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник  начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв.

Олександр Волобуєв додав, що зараз близько п'ятнадцяти різноманітних гуманітарних місій допомагають переселенцям з Донбасу, які тимчасово зупинилися на території Харківської області. І перша установа, куди регіональний штаб посилає волонтерів, - це табір "Ромашка".

- Ми запропонували їх (табір "Ромашка". - Ред.) на грант ЄС у розмірі 940 тис. грн. Усі роботи, які потрібно провести на території табору, закладені у цю суму. Питання з грантом вже знаходиться "на підписі", - сказав Олександр Волобуєв. - Крім того, є ще один грант - американський. Він передбачає заміну всіх вікон у таборі на металопластикові.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта