Уклоніста від мобілізації судитимуть на Харківщині. Справа уже в суді

09.04.2015 07:48 Влада
nashagazeta.net nashagazeta.net
Мобілізований мешканець селища Шевченкове не з'явився на пункт збору за мобілізацією.

Військовозобов'язаного запасу рядового Збройних Сил України військово-лікарською комісією визнано придатним до військової служби відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Проте, проігнорувавши вимогу працівника військового комісаріату, чоловік не прибув на пункт збору за мобілізацією.

Прокуратура Шевченківського району скерувала до суду обвинувальний акт відносно мобілізованого чоловіка.

За вчинення злочину, передбаченого ст. 336 Кримінального кодексу України обвинуваченому загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Указом Президента України №15/2015 «Про часткову мобілізацію» від 14.01.2015 передбачено здійснення призову військовозобов'язаних, резервістів та поставки транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України. Мобілізація це обов'язок кожного військовогозобов'язаного чоловіка, громадянина України. Відмова від мобілізації в нормативно-правових актах України не передбачена і може розцінюватись як ухилення, що тягне за собою передбачену законом відповідальність.

За ігнорування повістки, нез’явлення у військкомат та ухилення від військової служби передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Автор: Администратор сайта