Верховна Рада призначила місцеві вибори

15.07.2020 13:51 Влада
Фото: Цензор.НЕТ Фото: Цензор.НЕТ
Вибори відбудуться 25 жовтня 2020 року.

Верховна Рада схвалила проект постанови № 3809 про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня 2020 року.

Постанову підтримали 326 нардепів на парламентській сесії 15 липня.

"Верховна Рада України призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (крім визначених пунктами 2 і 3 цієї Постанови) на неділю 25 жовтня 2020 року.", – зазначено в документі.

Відповідно до постанови, вибори депутатів Донецької і Луганської обласних рад не призначаються і не проводяться у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ і міст Донецької та Луганської областей.

Також не проводяться вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях республіки, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей.

Читайте також:  Комітет змінив свою думку щодо кількості районів на Харківщині

Вибори на вищевказаних територіях призначать окремим законом і тільки в разі припинення російської агресії і виведення всіх незаконних збройних формувань.

Також на засіданні Верховна Рада відкликала з порядку денного постанову № 3650 про утворення нових районів в Україні. Таку пропозицію озвучив заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.