Відповідальність за масові заходи повинні нести всі: і влада, і громадськість - Райнін

24.02.2015 08:57 Влада
Із заявою про введення нових заходів з установлення спокою та стабільності в регіоні виступив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

– Усіх причетних до терористичних диверсій на території області буде суворо покарано. Постраждалим від вибуху, які зараз перебувають у лікарнях Харківської області, буде надано повне медичне обслуговування. Ми беремо це питання на контроль, – пообіцяв Ігор Райнін.
Він же зауважив, що відповідальність за масові акції лежить у тому числі й на їх організаторах. Чи буде тепер заборонено проводити подібні заходи, найближчим часом стане відомо після консультацій губернатора із силовими структурами.

– Ситуація в країні непроста, є воєнний конфлікт на відстані 100 км, є межа на відстані 50 км від Харкова. Тому не можна діяти за принципом: що хочу, те й роблю. Відповідальність за масові заходи повинні нести всі: і влада, і громадськість, – сказав Ігор Райнін. – Є маршрути, на яких силовики не можуть на 100 % гарантувати безпеку. Таким і був маршрут біля Палацу спорту. В охороні цього заходу було задіяно 150 правоохоронців, п’ятеро з них постраждали внаслідок вибуху. Перед початком акції було перевірено всі урни, але загроза життю людей виявилася під снігом.

Як зазначив начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, у рамках проведення антитерористичних заходів в області буде посилено всі дії правоохоронних органів, служби безпеки, міліції, прокуратури, військових щодо всіх підозрілих осіб, які здійснюють протиправну діяльність в нашому регіоні.

– Жорстких заходів буде вживатися щодо всіх. Такі команди вже віддано і вони починають здійснюватися. У тому числі і на блок постах, і в місті Харкові, – підкреслив Олександр Пивовар. – Ми знаємо, звідки йдуть команди щодо дестабілізації в Харківському регіоні. Це так звані «харківські партизани», які за вказівкою співробітників спецслужб ФСБ, ГРУ Російської Федерації здійснюють дестабілізацію в регіоні.

Тим часом харків’ян просять утриматися від радикальних дій і масових заходів.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта