Виплати дітям загиблих захисників та захисниць України розгляне на позачерговій сесії обласна рада

09.04.2024 12:51 Влада
Зображення: Харківська обласна рада Зображення: Харківська обласна рада

Підписане розпорядження про скликання позачергової сесії Харківської обласної ради, пленарне засідання якої відбудеться 10 квітня у форматі відеоконференції.

Про це пише медіа «Слобідський край», посилаючись на повідомлення з офіційної сторінки у Facebook Харківської обласної ради.

На розгляд депутатів будуть винесені сім питань. Серед них – «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату щомісячної адресної грошової допомоги дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України».

Як зазначила на своїй сторінці у соціальних мережах голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, вищий представницький орган регіону продовжує роботу попри російський терор.

– Активно готуємось до проведення сесії.  У порядку денному питань небагато. Але термінові. Вони стосуються в тому числі виплат дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України та військовополоненим, які повернулись додому, – написала керівниця обласної ради.

Також у порядку денному майбутньої сесії питання про виплату щомісячної адресної грошової допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Крім того, питання виплат одноразової адресної грошової допомоги. Йдеться про осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Депутати на пленарному засіданні мають передати з обласної у державну власність майновий комплекс Бюро судово-медичної експертизи та утворити тимчасову контрольну комісію з питань дотримання прав дітей на освітні, медичні, соціальні та інші послуги в умовах воєнного стану на території Харківської області. 

Раніше «Слобідський край» писав, які послуги з реабілітації для ветеранів можна отримати безоплатно