Харківська область отримала додаткові гроші на медицину та освіту

28.05.2020 16:36 Влада
Загальна сума склала майже 320 мільйонів гривень.

Зміни до обласного бюджету на 2020 рік депутати обсудили сьогодні, 28 травня, на XXIV сесії Харківської обласної ради.

Обласний бюджет отримав від державного бюджету субвенцію в розмірі 233,951 мільйона гривень на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.  Про це заявив директор Департаменту фінансів обласної держадміністрації Сергій Овсянніков.

Нерозподілені кошти субвенції  – 12,043  мільйона  гривень – спрямують на видатки обласного бюджету за бюджетною програмою «Інформаційно-методичне та просвітницьке забезпечення в галузі охорони здоров’я».

На покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти у поточному році приймається 85,26 мільйона гривень, кошти субвенції – 1,8 мільйона  гривень – спрямовуються закладам освіти, які фінансуються з обласного бюджету. Понад 76,2 мільйона гривень підуть місцевим бюджетам області, нерозподіленими в обласному бюджеті залишаються 6,978 мільйона гривень.

Також прийняли додаткові надходження коштів у сумі 4,025 мільйона гривень для надання підтримки особам з особливими  освітніми потребами, з яких місцеві бюджети отримають 2,196 мільйона гривень.

Зменшили обсяг субвенції з державного бюджету на забезпечення  сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» – на 5,648 мільйона гривень. Таким чином, в обласному бюджеті враховуються кошти зазначеної субвенції з держбюджету в загальному обсязі 56,395 мільйона гривень. Закладам освіти, які фінансуються з обласного бюджету, спрямували понад 1,2 мільйона гривень, місцевим бюджетам області передадуть 55,185 мільйона гривень.

Читайте також Захворілі на коронавірус медики отримають допомогу з обласного бюджету

Зменшили також кошти субвенції з державного бюджету на розвиток системи екстреної медичної допомоги – на 100,225 мільйона гривень з відповідним зменшенням нерозподілених трансфертів.

Обласний бюджет ураховує кошти державної субвенції для місцевих бюджетів на програму «Спроможна школа для кращих результатів» –  це 100 мільйонів гривень. Кошти не розподілили, тому що триває процедура визначення Міністерством освіти і науки переліку закладів освіти, де проводяться будівельні роботи.

Розподілені кошти субвенції з державного бюджету для проєктів Надзвичайної кредитної програми для відновлення України  та передбачаються відповідні видатки в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2020 рік у загальній сумі понад 64,3 мільйона гривень.

На придбання шкільних автобусів, у тому числі тих, де є  місця для дітей з особливими освітніми потребами, спрямують інші субвенції з окремих місцевих бюджетів – це 5,6 мільйона гривень.