Як будують містечко для переселенців у Харкові

11.12.2014 10:29 Влада
На будівельному майданчику у м. Харкові проведено комплекс робіт із приєднання водогону та каналізації до магістрального трубопроводу.

Про це повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Він зазначив, що виконано приєднання до комунікацій (водопостачання, водовідведення) 11 змонтованих житлових будинків та проведено випробування системи. Завершені роботи щодо улаштування фундаменту під трансформаторну підстанцію.

«З початку робіт до будівельного майданчика вже доставлено більше 90 вантажних автомобілів із 187 житловими модулями. Наразі змонтовано 12 житлових будинків, із яких десять 10-модульних житлових будинків квартирного типу, та два 28-модульні житлові будинки (гуртожиток). Нині завершується підготовка площадки під встановлення 3-го 28-модульного будинку. У цілому, готовність містечка оцінюється приблизно на 75 %», - зауважив Сергій Бочковський.

Житлові модулі для спорудження транзитних містечок були надані Україні урядом Німеччини як гуманітарна допомога для нашої держави. Крім того, переміщені особи отримали від Німеччини також і речі першої необхідності: зимовий одяг, побутове майно. 33 вантажівки з гуманітарною допомогою було доправлено до Харківської області, 29 вантажівок до Запорізької, 28 вантажівок – до Дніпропетровської областей. Крім того, 16 вантажівок було доставлені до міста Рубіжного Луганської області, 13 вантажівок до Краматорська та 10 вантажівок до Маріуполя Донецької області.

Загалом у Дніпропетровській, Запорізькій і Харківській областях вже зібрано та встановлено 48 житлових будинків модульного типу на 1 тис. 920 осіб.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта