Як харківські міліціонери ігнорують правила складання протоколів

10.11.2014 13:41 Влада
provokacia.net provokacia.net
Прокуратурою області встановлені численні випадки укриття від обліку фактів затримання громадян, відносно яких протоколи про це не складалися.

Про це повідомив начальник відділу Андрій Юхно.

Зокрема, такі порушення виявлені в Балаклійському, Близнюківському, Первомайському, Лозівському районах області, а також у більш ніж половині районів Харкова - Дзержинському, Київському, Комінтернівському, Орджонікідзевському та Фрунзенському.

Читайте також: ХАРКІВСЬКА МІЛІЦІЯ ПРАЦЮЄ У ТИЛУ. ІНСПЕКТОР ТОРГУВАВ НАРКОТИКАМИ ПРОСТО В КАБІНЕТІ
                     ПІДКУП, "МІНУВАННЯ", НЕЗАКОННА ЗБРОЯ. МІЛІЦІЯ РОЗПОВІЛА ПРО ДЕНЬ ВИБОРІВ
                     ХАРКІВСЬКІ ЕКС-МІЛІЦІОНЕРИ В ДІЇ: ОРГАНІЗУВАЛИ ХНР

Крім того, Харківським міжрайонним прокурором встановлені факти, коли міліція затримувала громадян за порушення, при вчиненні яких така міра не застосовується. При цьому факти адміністративного затримання щонайменше 50 правопорушників та складання стосовно них відповідних протоколів не відображені у відомчій звітності органів внутрішніх справ.

"Загалом, найпоширенішим порушенням, яке допустили усі без винятку райвідділки міліції Харкова, - неправильне ведення журналу обліку доставлених, відвідувачів та запрошених до органів внутрішніх справ", - розповів А. Юхно.

У зв'язку з цими та іншими порушеннями начальникам райвідділів міліції міста внесено 14 подань про усунення порушень закону. З них 6 уже розглянуто та задоволено. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 11 міліціонерів.

Виявлені також факти порушень при адмінзатриманні з боку керівників підрозділів ГУ Міндоходів у Харківській області та особового складу підрозділів прикордонної служби. Їх керівникам внесено 4 подання. За розглядом 2 із них 8 прикордонників уже притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Автор: Администратор сайта