Президентські премії присудили харківським вченим

03.12.2013 07:49 Влада
http://donbass.ua/ http://donbass.ua/
Віктор Янукович підписав указ про присудження щорічних премій Президента України для молодих науковців.

Серед нагороджених – працівники харківських наукових інститутів та вишів. Згідно з документом, премію за цикл наукових праць «Створення нових функціональних матеріалів на основі тугоплавких оксидів та галогенідів лужних металів з контрольованим структурним станом» присуджено науковим співробітникам Інституту монокристалів НАН України Андрію Дорошенкові і Костянтину Кулику, а також Олексію Лебединському з Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України.

За цикл наукових праць «Фізіологічні основи адаптації сільськогосподарських рослин до стресових факторів» відзначений доцент Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва Юрій Карпець, за роботу «Захист від електрокорозії та електрообробка бетонів, виробів і конструкцій із них» - доценти Української державної академії залізничного транспорту Олексій Плугін та Ольга Борзяк, за роботу «Просторовий аналіз та геомоделювання забруднення вод і грунтів засобами дистанційного зондування Землі» - асистент Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» Дмитро Крета.

За роботу «Розробка програмно-апаратного забезпечення тренажерних комплексів бронетанкової техніки» премії присуджено доцентам Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Андрію Зуєву та Дмитру Гапону.

Автор: Администратор сайта