Юлія Світлична обговорила з мером Рима можливості співпраці

26.11.2018 15:40 Влада
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Із першою в історії столиці Італії жінкою-мером голова Харківської облдержадміністрації обговорила перспективи розвитку міжрегіонального співробітництва.

Італьський політик 40-річна Вірджинія Раджі уже два роки, як очолює міську адміністрацію. Під час зустрічі 23 листопада посадовиці розглянули можливості співробітництва в економічній та освітній сферах, сільському господарстві, сферах культури й туризму.

Також Юлія Світлична та Вірджинія Раджі  домовилися про розробку та підготовку до подальшого підписання угоди про партнерство між Римом і Харківською областю. На завершення зустрічі голова ХОДА запросила Вірджинію Раджі відвідати Харків.

- Співпраця України з Італією розвивається. У 2017-му ця країна стала шостим торговим партнером України у світі за обсягами торгівлі та третім — за товарообігом. Подальшу активізацію співпраці між Харківською областю та Італією ми нещодавно обговорювали під час зустрічі в Харкові з Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні Давиде Ла Чечіліа. Одним з перспективних напрямків для реалізації цього завдання є розвиток міжрегіонального партнерства, - прокоментувала голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона також підкреслила, що на активізації взаємин Харківської області та столиці Італії позитивно позначиться відкриття прямих рейсів Харків - Рим, яке заплановане навесні 2019-го.

Читайте також: Юлія Світлична представила Україну на форумі з верховенства права у Римі

Джерело: ХОДА
Автор: Тетяна Лісна