З підвалів Харкова щодня вивозять сміття. На випадок НП людей готові прийняти 95 % приміщень

13.03.2015 15:07 Влада
У Харкові під укриття на випадок надзвичайних ситуацій очищено 95 % підвальних приміщень у житлових будинках.

За словами директора Департаменту житлового господарства Романа Нехорошкова, на сьогодні очищено 1430 підвалів із 1510.

«Ця робота триває, і районні адміністрації не бачать проблем із її завершенням. Думаю, що до 16 березня всі підвали в будинках комунальної форми власності, які були внесені до плану, будуть очищені. Тепер нам необхідно відновити освітлення приблизно в половині цих підвалів, відремонтувати сходи, перила та вхідні двері, де це необхідно», - повідомив Роман Нехорошков.

Міське управління Державної служби з надзвичайних ситуацій перевірило 1212 підвалів, стосовно 30 об'єктів були висловлені зауваження, які зараз усуваються.

Як повідомив Роман Нехорошков, все негабаритне сміття, яке було винесене з укриттів, щодня вивозить КП «Комплекс з вивозу побутових відходів».

Нагадаємо, в цілому очистка потенційних укриттів була розбита на два етапи. Перший закінчився в листопаді, в рамках якого було підготовлено 341 укриття на 144 тис. чоловік. На другому етапі проходить підготовка підвалів житлових будинків. Всього в Харкові налічується 2668 таких підвальних і цокольних приміщень, розрахованих на 964 тис. чоловік.

Також у місті визначені 29 станцій метрополітену, в яких можна розмістити близько 145 тис. жителів, а також переходи станцій метро, де зможуть розміститися 46 тис. чоловік.

Автор: Администратор сайта