У корупції підозрюють тридцять чиновників Харківщини (ВІДЕО)

19.05.2015 09:31 Влада
З початку року правоохоронні органи розслідували і передали до суду 20 кримінальних проваджень за фактами корупції.

Про це у ході "прямої лінії" «СК» розповів прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

Наразі суд розглядає кримінальні справи проти 30 осіб за фактами 33 злочинів. Серед останньої – справа міського голови Мерефи, який підозрюється у тому, що за 40 тис. грн він передав у руки третіх осіб приміщення комунальної власності. Наприкінці березня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або як альтернативу заставу у розмірі 365 тис. грн.

Також серед недавніх справ – підозра за фактом корупції проти начальника одного з департаментів Харківської міськради та його заступника. Вони підозрюються у тому, що за 20 тис. грн вирішили закрити очі на порушення закону одного з підприємців міста. Проти посадовців суд також обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або застави у розмірі відповідно 609 тис. грн і 187 тис. грн.

З початку року прокуратура області також cклала та направила до суду 66 протоколів за фактами корупції, які передбачають адміністративну відповідальність. Зокрема, 41 протокол складено органами прокуратури, 21 – органами СБУ, 4 – УБОЗ. 32 особи вже понесли адміністративну відповідальність у вигляді штрафів.

Станіслав Сорока

Відео Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта