Жити можна, але інфраструктура погана. Мешканці "будиночків Меркель" про свій побут (ФОТО)

23.01.2015 07:00 Влада
фото Юлії Ковбей фото Юлії Ковбей
22 січня перші переселенці заселилися у модульні будинки, що розташовані в районі аеропорту.

Будинки модульного містечка, де оселилися переселенці з Донбасу, розташовані у не дуже зручній інфраструктурі, недалеко від Харківського аеропорту, можна сказати посеред поля.

"Біля містечка немає ні магазинів, ні кіосків. Навіть немає, де купити хліба. Але умови для життя дуже добрі" - ділиться з нами мешканка одного з будинків  Олена Тютюнник з Дебальцевого.

Будинки невеличкі, але обладнані всім необхідним: побутовою технікою, меблями, санвузлами та іншим. Усередині дуже світло та тепло.

Своєю історією з нами також поділилась багатодітна мати Тетяна Турчаннікова. Вона переїхала з міста Первомайськ Луганської області.

- З міста ми виїхали ще 27 червня, ще до того, як почалися сильні атаки. Жили у родичів... до останнього сподівалися повернутися назад у Первомайськ. Отримуємо грошову допомогу від держави. У грудні вона скала 2400 на нашу сім’ю, за січень ще грошей не отримали, - розповідає Тетяна. - Чоловік, незважаючи на те, що має інвалідну группу, працює неофіційно. Для дітей вже шукаємо школи десь поблизу. Ніякої гуманітарноі допомоги весь цей час я не отримувала. Отримувала лише один раз грошову.


За проживання у модульному будинку переселенці будуть платити по 103 гривні з людини на місяць.

За словами харківських чиновників, будинки ще потребують ремонту та дообладнання.

- Велика кількість людей і дітей, а так само інвалідів на маленькій території, і ми повинні виробити систему обслуговування цих приміщень, систему роботи з людьми, тобто в цьому містечку ще є, чим займатися, - розповіла віце-мер Світлана Горбунова-Рубан. - Мови про те, що десь ми облаштуємо інше містечко, поки немає. Але у нас є ресурси, і ми ведемо переговори з міжнародними гуманітарними організаціями з ремонту тих приміщень, які ми маємо для проживання цих людей.

Юлія Ковбей

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта