Аномальна відлига та снігопади. Прогноз погоди по Харкову на тиждень

21.01.2015 10:37 Суспільство
thekievtimes.ua thekievtimes.ua
Сніг, відлига, похолодання, знову сніг... Аномально тепле Водохреще. Наскільки така погода характерна для Харківської області та яких ще сюрпризів слід очікувати від погоди протягом зими.

З цим запитанням кореспондент "СК" звернувся до спеціалістів Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Співробітники центру розповіли, що така погода жодним чином не пов’язана з погіршенням екології та глобальним потеплінням. Протягом першої половини січня на схід України прийшло тепле повітря з Південної Європи.

Вважається, що найхолодніший місяць зими - це січень, наприклад, у січні 1940 року по області спостерігали до 39 градусів морозу. Але в останні роки у Харкові та області найбільш низька температура буває у лютому. Наприклад, у 2006 році температура сягнула позначки 38 градусів морозу, в той час як січень в останні роки був, навпаки, теплим. Приміром, у 1994 році середньомісячна температура була  від 0 до 8 градусів морозу.

Тим часом зранку 21 січня спостерігаємо снігопад та зниження температури. Чи затримається така погода надовго. Синоптики прогнозують, що цього тижня суттєві опади будуть лише вночі 22 січня, на наступні чотири дні опадів не очікується.

Температура повітря коливатиметься від 1 до 9 градусів морозу. Наступного тижня очікується потепління (від -6 до +1 0С).

Юлія Ковбей

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта