Більше двохсот тисяч дітей планують прищепити на Харківщині

01.02.2016 13:25 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
В області стартував третій раунд імунізації проти поліомієліту.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров'я Олександр Галацан, в ході третього раунду вакцинації проти поліомієліту в Харківській області передбачається прищепити 237000 дітей, з них 130 000 - у місті Харкові. За даними на 1 лютого, вже щеплені 27 % від усіх дітей, що  підлягають імунізації.

Прищеплюються діти від 2 місяців до 10 років. Імунізація раніше не щеплених дітей  проводиться шляхом ін'єкції інактивованої вакцини ІПВ високої якості. Таких дітей у облкасті всього 3000. Решта дітей проходить повторну ревакцинацію вакциною ОПВ, яка капаєтся на язик, - розповів Олександр Галацан.

За його словами, вакцина дає дуже хороші результати, за час перших двох турів не було зафіксовано жодного випадку вираженої побічної дії.

Читайте також: Захворюваність на грип та ГРВІ в Харкові пішла на спад

 - Ми пропонуємо батькам дуже уважно поставитися до цього питання і прийти в поліклініку для щеплення. Всі медустанови області забезпечені вакциною в достатній кількості, - повідомив директор Департаменту охорони здоров'я.

Розрахунковий час проведення третього раунду імунізації - 2 тижні. Але його, швидше за все, продовжать ще на тиждень - до середини лютого. Це пов'язано з попередньою підвищеною захворюваністю на ГРВІ та грип в області.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта