Боїтесь підхопити інфекцію? Дізнайтесь, де купатися безпечно

12.06.2015 11:24 Суспільство
Фото Тамари Кіч Фото Тамари Кіч
Стан пляжів на більшості водойм Харківської області ніким не перевірений.

За даними Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області, за умови дотримання нормативних вимог, в області можуть бути відкритими для відпочивальників 36 громадських пляжів.

- Це пляжі, які колись були відкриті офіційно, але потім у їх балансоутримувачів не вистачило коштів, аби їх утримувати: укладати договори на вивезення сміття, запрошувати водолазів для очищення дна, робити регулярно аналізи, забезпечувати питною водою. На ці пляжі не видані паспорти, але люди за звичкою ходять на них купатися, - говорить начальник відділу соціально-гігієнічного моніторінгу ГУ Держсанепідслужби у Харківській області Лідія Мельник.

Головною завадою до відкриття омріяного купального сезону цього року став мораторій на перевірки санслужби: її працівники не можуть самі по собі прийти на перевірку на будь-яку водойму, потрібне “запрошення” - тобто заявка балансоутримувача або орендаря місця відпочинку на перевірку.

Читайте також: На водоймах області з початку року загинуло 16 харків’ян

                         Купальний сезон у Харкові відкрито, але тільки на двох пляжах

Поки ж  СЕС  “в режимі очікування”. Станом на 11 червня, з обласною санстанцією погоджено відкриття лише 9 пляжів. Це Балаклійський район - міський пляж на р. Ляхівка, Золочівський район - пляж Ювілейний в с. Лютівка, Зміївський район - міський пляж на р. Сіверський Донець, Красноградський район - міський пляж на р. Берестова, Куп’янський район - пляж в с. Кругляківка на Червонооскільському водосховищі, Лозівський район - пляж у с. Михайлівка на Бритайському водосховищі, Харківський район - аквапарк «Зона відпочинку «Олександра» в с. Безлюдівка на Підборівському водоймищі, м. Харків - пляжі у Журавлівському гідропарку та на Безлюдівському водоймищі. Один паспорт — з Чугуївського району - у стадії погодження.

Але це не означає, що решта пляжів області непридатні для відпочинку. У деяких районах паспорти погоджуються з міжрайонними або міськрайонними управліннями СЕС.

Де саме можна купатися, читайте у №70 газети "Слобідський край".

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта